Leif Schaap

Kompetencer

Ledelse, strategi, internationalt salg og markedsføring (BTB), organisationsudvikling

Brancher

Kontormaskiner, IT, elektronik, brand og redning, maskinindustri, vedvarende energi

Fritidsinteresser

Rejser, golf, cykling, lystfiskeri, jagt, musik

Leif har en lang karriere bag sig i ledende stillinger indenfor primært tekniske brancher og BTB.

Han startede sin karriere indenfor kontormaskiner, hvor han i 1985 hos virksomheden Rex Rotary/Gestetner, var ansvarlig for introduktion og implementering af ny teknologi til deres europæiske salgsorganisation. Herefter kom han til I-data A/S, hvor han fik solgt deres printerteknologi ind til den finansielle sektor.

Dette ledte til en stilling som salgsdirektør hos Danadata A/S, som var Danmarks største IBM-forhandler af PC, minicomputere og netværksløsninger med en omsætning på 500 mil kr. Her strømlinede han salgsorganisationen, sikrede at virksomheden kunne fortsætte som leverandør til Staten og var med i det team, som formulerede det strategiske grundlag for, at virksomheden i 1994/95 blev lagt sammen med TDC Erhverv.

Efter en kort periode som direktør i Falck Divisionen Produktion Og Handel, hvor han moderniserede salgs- og serviceorganisationen, købte han i 1999 50% af den skrantende teknologivirksomhed PCH Engineering A/S. PCH Engineering udvikler og sælger løsninger til overvågning af vibrationer i roterende maskiner samt strukturovervågning af vindmøller. Produkterne indgår såvel i maskinernes sikkerhedskæde som reguleringskæde.

Han har gennem de seneste mange år udviklet virksomheden fra en virksomhed med en omsætning på 1,7 mio. kr. og et underskud på 4 mio. kr. til i dag at være en dominerende virksomhed indenfor vindmøllebranchen med salg til vindmølleproducenter over hele verden, samt med succes til de kinesiske vindmølleproducenter. 

Virksomheden blev solgt til en kapitalfond i 2015, men Leif fortsatte sin tilknytning og i 2021 blev virksomheden solgt videre til A.P. Møller Holding. Her blev den lagt sammen med KK windsolutions A/S. På daværende tidspunkt var bruttofortjenesten 51 mio. kr. med et nettoresultat på 27 mio.kr. Leif er ikke længere aktionær i selskabet men stadig tilknyttet gennem en konsulentaftale. Ud over dette bruger Leif sin tid på investeringer med udgangspunkt i sit Selskab Schaap & Eriksen ApS.

Leif er uddannet Cand. Merc. fra CBS og blev partner i Executivecapital i 2024

Besøg vores sociale medier

Skriv eller ring:

Find os: