Torben Bjerre-Madsen

Kompetencer

Organisations-, strategi- og forretningsudvikling, generel ledelse, projektvirksomheder og internationalisering.

Brancher

Vedvarende energi, industri generelt m.v.

Fritidsinteresser

Tennis, triatlon og bøger

Torben Bjerre-Madsen har en lang karriere bag sig på direktionsgange og i bestyrelseslokaler i nogle af Danmarks største virksomheder. Blandt andet var han CEO i vindmøllevirksomheden NEG Micon inden denne blev fusioneret med Vestas og fungerede efterfølgende som vice administrerende direktør. Hans evner indenfor strategi, ledelse og corporate governance bruger han i dag i EC-regi, blandt andet som investor og bestyrelsesformand i EC’s investeringer i Scada International (underleverandører til vindmølleindustrien).

Torben er uddannet både cand. merc og cand. jur. Han startede herefter sin erhvervskarriere i De Danske Sukkerfabrikker/Danisco, hvor han i en lang årrække bestred diverse stillinger, afslutningsvis som CFO i en datterkoncern. I 1996 blev Torben koncernøkonomidirektør i Crisplant, der laver pakke- og baggagehåndteringssystemer til bl.a. lufthavne. I Crisplant deltog Torben i en turnaround, som forbedrede bundlinjen med DKK 230 mio. på få år og strømlinede virksomheden, så virksomheden efter få år blev solgt til en britisk koncern for DKK 2,1 mia. I 1999 blev Torben rekrutteret til jobbet som CEO i NEG Micon, hvor han fik til opgave at vende en negativ udvikling og få styr på økonomien. Dette lykkedes og resulterede efterfølgende i en stort anlagt fusion med Vestas i 2004, som forstærkede positionen, som verdens største vindmølleproducent. Her forsatte Torben i en overgangsperiode som vice administrerende direktør, hvor han bl.a. stod for integrationen.

Torben har siden han stoppede sin daglige gang på direktionsgangene, fortsat sit arbejde med strategisk udvikling af virksomheder gennem en lang række bestyrelsesposter i ind- og udland, heraf mange som bestyrelsesformand. Disse tæller blandt andet en række energivirksomheder som Avanti Wind Systems, Hansen Transmissions, DIAB og Xergi. Men også andre virksomheder, såsom VKR Holding, Superfos, itelligence Nordic og Viking Lifesaving Equipment, har eller har haft Torben i bestyrelsen.

Torben har været partner i Executive Capital siden 2008 og er i EC-regi lead-investor i Scada International samt i KIBO Sikring og Mobile Gate Security.


Besøg vores sociale medier

Skriv eller ring:

Find os: