Søren Bach

Internationalisering, handel, forretningsudvikling, strategi, købmandskab

Søren Bach har et stort kendskab til elektronik- og tøjbranchen. Igennem 21 år var Søren CEO i Elbodan, der havde retail-brands som Punkt 1, Lysmesteren, Expert og ELplus. Efterfølgende forsatte han som topchef i tøjkoncernen BTX og har siden 2012 haft bestyrelsesposter i en række store danske virksomheder samt været partner og aktiv investor i Executive Capital.

Søren var indkøber hos Dansk Supermarked inden han i 1987 blev CEO i retail-kædecenteret Elbodan. Her stod han blandt andet bag udviklingen af selskabet, til en af Danmarks førende retail-grupper inden for nonefood, samt stod bag opkøbet og sammenlægningen af Merlin, online selskabet Proshop samt Experts butikker.

Inden Søren i 2009 blev rekrutteret til stillingen som CEO i tøjvirksomheden BTX havde Elbodan en årlig retailomsætning på ca. DKK 4 mia.

Under EQT´s ejerskab stod Søren for omstrukturering af modevirksomheden BTX Group som solgte og producerer 19 modebrands. Det var blandt andet denne brancheerfaring, som gjorde at Søren som partner i Executive Capital var lead-investor i EC’s investering i modevirksomhed, Message A/S. Ud over bestyrelsesformandsposten for Message har Søren, sideløbende med sine investeringer i Executive Capital-regi, formands- eller viceformandsposten i bestyrelserne for EDC-gruppen, Danish Crown, Skagen Food og Vega Sea A/S. Desuden har Søren i 2017 stiftet tandlægekæden ORIS Tandlægerne, hvor han er CEO og investor.

Investeringer

Kompetencer: Ledelsesudvikling, virksomhedsudvikling

Brancher: Tekstil, food, retail

Investeringserfaring: Indgående erfaring med køb, udvikling og salg af virksomheder

Fritidsinteresser: Løb, triatlon